Blutbuche

(Fagus sylavitaca)

Merkmale:
Die Blätter sind rot aufgrund roter Anthocyanfarbstoffe (ca. 5-10 cm groß). Sie wird 25-40 Meter hoch.
Gruppe:
Buche Herkunft: Europa
Standort:
Man findet sie in weiten Teilen Europas mit Ausnahme des hohen Nordens und Osteuropas. Im Süden wächst sie nur im Gebirge.
Besonderheit:
Die Form der Blätter ist besonders, da sie oval und leicht gewellt sind.
Nutzen:
Wir nutzen sie für Furniere, Möbel, Parkett, Küchengeräte und Brennholz. Aus den Bucheckern gewinnen wir Speiseöl.

Rezept: Bucheckern-Cookies
Zutaten:
180g Mehl
100g Bucheckern, gemahlen
80g Butter, weich
2 Eier
70g Zucker
½ Päckchen Backpulver

Zubereitung: 30min
Butter, Zucker und Eier verrühren. Mehl, Backpulver und gemahlene Bucheckern vermischen und der Butter-Zucker-Ei-Masse zugeben und weiter verrühren. Den Teig zu kleinen Kugeln formen und auf Backpapier platt drücken. Dann bei 220c° 7-8 min backen.

 

Copper beech (Fagus sylavitaca )

Characteristics:
The leaves are red due to red anthocyanins. (Approximately 5-10 cm tall). The tree gets 25-40 meters high.
Group:
Beech
Origin:
Europe
Location:
You can find it in northern and eastern parts of Europe.
Particularities: Its leaves are very special, because of their egg shape. They are also slightly wavy.
Use:
We use the wood for veneers, furniture, parquet, kitchen tools and fire wood .
We get cooking oil out of the beechnuts.

Recipe: Beechnut Cookies
Ingredients:
180g flour
100g beechnuts (ground)
80g butter (soft)
2 eggs
70g sugar
Half a packet of baking powder

Preparation: 30 minutes
Mix butter, sugar and eggs. Mix flour, baking powder and ground beechnuts and add it to your butter-sugar-egg mix. Still keep mixing those masses. Form he dough to little balls and press it down on a baking sheet. Then, bake it at 220°C (428°F) for 7 to 8 minutes.